Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Lektorat: 60 |
Lektorat:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowa grupa | JO | |
Sztuka studiowania
|
Wykład: 15 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | HS |
Ergonomia, bezpieczeństwo i higienia pracy
|
Wykład: 15 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | HS |
Wychowanie fizyczne
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
- |
Ćwiczenia audytoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | A |
Informacja naukowo-techniczna
|
Wykład: 5 Ćwiczenia audytoryjne: 5 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia audytoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | A |
Matematyka
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia audytoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | B |
Fizyka
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
6 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | B |
Podstawy chemii ogólnej i nieorganicznej
|
Wykład: 30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
8 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia audytoryjne: Egzamin Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | B |
Rysunek techniczny
|
Ćwiczenia projektowe: 30 |
3 |
Ćwiczenia projektowe:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | B |
Sum | 355 | 30 |
Major Food Technology and Human Nutrition
2025/26, pierwszego stopnia (inż.), studia stacjonarne
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowa grupa | HS | |
Student wybiera jeden przedmiot | |||||
Socjologia
|
Wykład: 15 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | HS |
Współczesne stosunki międzynarodowe
|
Wykład: 15 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | HS |
Etyka
|
Wykład: 15 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | HS |
|
Lektorat: 60 |
Lektorat:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowa grupa | JO | |
Student wybiera jeden przedmiot | |||||
Język angielski
|
Lektorat: 60 |
4 |
Lektorat:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | JO |
Język niemiecki
|
Lektorat: 60 |
4 |
Lektorat:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | JO |
Język rosyjski
|
Lektorat: 60 |
4 |
Lektorat:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | JO |
Wychowanie fizyczne
|
Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
- |
Ćwiczenia audytoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | A |
Ochrona własności intelektualnej
|
Wykład: 10 Ćwiczenia projektowe: 10 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | HS |
Komunikacja społczena i praca zespołowa
|
Ćwiczenia projektowe: 15 |
2 |
Ćwiczenia projektowe:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | HS |
Ekologiczne i etyczne problemy ochrony środowiska
|
Wykład: 15 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | HS |
Podstawy przedsiębiorczości
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia audytoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | HS |
Informatyka inżynierska
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | A |
Statystyka
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | B |
Ćwiczenia rachunkowe z chemii
|
Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
1 |
Ćwiczenia audytoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | B |
Chemia organiczna- podstawy
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
6 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | B |
Dobre praktyki laboratoryjne (GLP)
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | B |
Sum | 350 | 30 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden przedmiot | |||||
Charakterystyka odpadów przemysłu spożywczego i ich zagospodarowanie
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Charakterystyka ścieków i technologie ich oczyszczania w przemyśle spożywczym
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Uzdatnianie wody w przemyśle spożywczym
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Chemia fizyczna
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | B |
Biochemia
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | B |
Chemia żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Ogólna technologia żywności
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
Surowce roślinne w produkcji żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia audytoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Surowce zwierzęce w produkcji żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia audytoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Metody analizy żywności
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Sum | 420 | 30 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z dwóch przedmiotów | |||||
Opakowania tworzyw polimerowych w przemyśle spożywczym
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Bezpieczeństwo stosowania tworzyw polimerowych w przemyśle spożywczym
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Język obcy specjalistyczny w technologii żywności
|
Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
1 |
Ćwiczenia audytoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Mikrobiologia żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Technologie produktów zwierzęcych
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
Technologie produktów roślinnych
|
Wykład: 15 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Praktyczne podstawy sztuki kulinarnej
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Prawo żywnościowe
|
Ćwiczenia projektowe: 15 |
1 |
Ćwiczenia projektowe:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Żywienie człowieka
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
Dodatki funkcjonalne do żywności
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Inżynieria procesowa
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
Praktyka zawodowa
|
Praktyka zawodowa: 0 |
3 |
Praktyka zawodowa:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy fakultatywny | C |
Sum | 390 | 30 |
See additional information
Studentów obowiązuje zaliczenie na ocenę w toku studiów 6. miesięcznej praktyki zawodowej łącznie za 24 ECTS: w sem. IV 4 tygodnie za 3 ECTSSubject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
Higiena i toksykologia żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Technologie produktów zwierzęcych
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
Technologie produktów roślinnych
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
Ocena sensoryczna żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Maszynoznawstwo przetwórstwa spożywczego
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 30 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Technologie fermentacyjne
|
Wykład: 10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Sum | 240 | 15 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
Bezpieczeństwo produkcji żywności, systemy jakości
|
Ćwiczenia projektowe: 30 |
2 |
Ćwiczenia projektowe:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy fakultatywny | D |
Podstawy automatyki przemysłu spożywczego
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Żywność funkcjonalna
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z dwóch bloków | |||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Higieniczna ocena tworzyw sztucznych
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Materiały powłokotwórcze przeznaczone do kontaktu z żywnością
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Biopolimery i polimery biodegradowalne
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Dodatki prozdrowotne w żywności z elementami kosmetologii
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Biotechnologia żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 15 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Sum | 195 | 15 |
See additional information
Przedmioty obieralne - studenci dokonują wyboru jednego z dwóch bloków przedmiotów (wymiar łącznie 150 godz., 15 pkt. ECTS).Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
Systemy zapewnienia jakości i bezpieczeństwa w gastronomii
|
Ćwiczenia projektowe: 30 |
2 |
Ćwiczenia projektowe:
Zaliczenie na ocenę
|
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Podstawy anatomii i fizjologii człowieka
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Żywność prozdrowotna
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Podstawy dietetyki
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z dwóch bloków | |||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Organizacja i system zarządzania laboratorium w przemyśle spożywczym
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Biopolimery i materiały biodegradowalne
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Demografia i epidemiologia żywieniowa
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Zioła i przyprawy w dietetyce
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Sum | 195 | 15 |
See additional information
Przedmioty obieralne - studenci dokonują wyboru jednego z dwóch bloków przedmiotów (wymiar łącznie 150 godz., 15 pkt. ECTS).Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
Opracowanie nowych produktów żywnościowych
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Praktyka zawodowa
|
Praktyka zawodowa: 0 |
17 |
Praktyka zawodowa:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy fakultatywny | C |
Sum | 30 | 20 |
See additional information
Studentów obowiązuje zaliczenie na ocenę w toku studiów 6. miesięcznej praktyki zawodowej łącznie za 24 ECTS: w sem. VI 16 tyg. za 17 ECTSSubject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z przedmiotów | |||||
Zasady żywienia zbiorowego
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | E |
Podstawy dietetyki
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | E |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z dwóch bloków | |||||
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Zanieczyszczenia i zafałszowania żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Gospodarka w obiegu zamkniętnym w przemyśle spożywczym
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 30 |
4 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Sum | 105 | 10 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z przedmiotów | |||||
Metody pozyskiwania substancji bioaktywnych z odpadów przemysłu rolno-spożywczego
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | E |
Metody modyfikacji żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | E |
Projektowanie technologiczne zakładów żywienia zbiorowego
|
Wykład: 15 Ćwiczenia projektowe: 30 |
4 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obligatoryjny specjalnościowy | E |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z dwóch bloków | |||||
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Zasady żywienia osób o zwiększonej aktywności fizycznej
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Techniki chromatograficzne w analizie żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Sum | 105 | 10 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
Profilaktyka i edukacja żywieniowa
|
Ćwiczenia projektowe: 30 |
2 |
Ćwiczenia projektowe:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Seminarium dyplomowe
|
Seminarium: 30 |
2 |
Seminarium:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Praktyka zawodowa
|
Praktyka zawodowa: 0 |
4 |
Praktyka zawodowa:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy fakultatywny | C |
Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego
|
Praca dyplomowa: 40 |
15 |
Praca dyplomowa:
Zaliczenie
|
Obowiązkowy fakultatywny | C |
Sum | 100 | 23 |
See additional information
Studentów obowiązuje zaliczenie na ocenę w toku studiów 6. miesięcznej praktyki zawodowej łącznie za 24 ECTS: w VII sem. 4 tyg. za 4 ECTS. Studentów obowiązuje przedstawienie i obrona pracy inżynierskiej na egzaminie dyplomowym. Praca powinna zawierać część doświadczalnąSubject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z dwóch bloków | |||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Enzymatyczne przetwarzanie żywności
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Kulturowe uwarunkowania żywienia
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Technologie immobilizacji materiału biologicznego
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Metodologia oceny żywienia
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Nowoczesne metody pomiarów i kontroli w przemyśle spożywczym
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Sum | 75 | 7 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Student wybiera jeden z dwóch bloków | |||||
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Suplementy diety a bezpieczeństwo konsumenta
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Technologia grzybów jadalnych
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | E | |
Produkty tradycyjne i regionalne
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Powłoki barierowe do opakowań na żywność
|
Wykład: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | E |
Metodologia oceny żywienia
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
1 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obligatoryjny specjalnościowy | D |
Sum | 75 | 7 |