Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
Zarządzanie procesem produkcji
|
Wykład: 12 Seminarium: 8 |
2 |
Wykład:
Egzamin
Seminarium: Egzamin |
Obowiązkowy | B |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 16 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowa grupa | JO | |
Podstawy projektowania uniwersalnego
|
Wykład: 8 Ćwiczenia projektowe: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | B |
Chemia bioorganiczna
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 16 Wykład: 9 |
3 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Zaliczenie na ocenę
Wykład: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | B |
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
Modyfikatory produktów spożywczych
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Nowoczesne materiały i opakowania polimerowe do żywności
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 16 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 12 Wykład: 12 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Egzamin
Wykład: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | C | |
Kontrola i analiza w łańcuchu produkcyjnym
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | C | |
Sum | 191 | 23 |
Major technologia i chemia żywności
2025/26, drugiego stopnia (mgr), studia niestacjonarne
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 8 Seminarium: 10 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | HS | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Procesy personalne w organizacji
|
Wykład: 8 Seminarium: 10 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | HS |
Systemy motywacyjne i pomiar satysfakcji pracowników
|
Wykład: 8 Seminarium: 10 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | HS |
Metodologia badań naukowych
|
Ćwiczenia projektowe: 8 Wykład: 4 |
1 |
Ćwiczenia projektowe:
Zaliczenie na ocenę
Wykład: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | B |
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Składniki bionieorganiczne
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Barwniki naturalne i sztuczne
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Projektowanie nowych produktów i procesów produkcji w technologii żywności
|
Wykład: 8 Ćwiczenia projektowe: 24 |
4 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 12 Wykład: 12 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Egzamin
Wykład: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Technologie wytwarzania i recyklingu opakowań polimerowych
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 12 Wykład: 12 |
2 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Egzamin
Wykład: Egzamin |
Fakultatywny | C |
Metody badań surowców na opakowania i opakowań polimerowych do żywności
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 12 Wykład: 12 |
2 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Egzamin
Wykład: Egzamin |
Fakultatywny | C |
Zabezpieczenia antykorozyjne maszyn i urządzeń
|
Ćwiczenia laboratoryjne: 12 Wykład: 12 |
2 |
Ćwiczenia laboratoryjne:
Egzamin
Wykład: Egzamin |
Fakultatywny | C |
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Zastosowanie spektroskopii NMR
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
2 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | C |
Spektroskopowe i termiczne metody analizy żywności
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 6 |
2 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Fakultatywny | C |
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Kontrola procesowa w technologii żywności
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Kontrola procesowa w biotechnologii
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Regulacje prawne w gospodarce bioodpadami
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Analiza odpadów przemysłowych i komunalnych
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Oznaczanie zanieczyszczeń w próbkach środowiskowych i żywności
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
|
Wykład: 8 Seminarium: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Dietoterapia i dietoprofilaktyka chorób żywieniowo-zależnych
|
Wykład: 8 Seminarium: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Ocena stanu odżywienia i planowanie diety
|
Wykład: 8 Seminarium: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Sum | 178 | 19 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 6 Seminarium: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | HS | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Antropologia jedzenia
|
Wykład: 6 Seminarium: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | HS |
Psychologia odżywiania
|
Wykład: 6 Seminarium: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | HS |
|
Wykład: 8 Ćwiczenia projektowe: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | HS | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
E-commerce
|
Wykład: 8 Ćwiczenia projektowe: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | HS |
Social media w e-commerce
|
Wykład: 8 Ćwiczenia projektowe: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | HS |
Projektowanie nowych produktów i procesów produkcji w technologii żywności
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 24 |
4 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
Instrumentalne metody badania właściwości sensorycznych produktów
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Toksyczność substancji uzależniających
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Chemia i technologia kofeiny
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Maszyny i urządzenia specjalistyczne
|
Wykład: 12 Ćwiczenia projektowe: 20 |
3 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Modyfikacje skrobi
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
2 |
Wykład:
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: Egzamin |
Obowiązkowy | C |
|
Wykład: 8 Seminarium: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Polityka wyżywienia
|
Wykład: 8 Seminarium: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Innowacje i trendy w żywieniu
|
Wykład: 8 Seminarium: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Seminarium: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Sum | 166 | 18 |
Subject | Number of hours | ECTS points | Form of verification | Mandatory | Block |
---|---|---|---|---|---|
Prawo autorskie i ochrona patentowa w nowych technologiach
|
Wykład: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | HS |
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Charakterystyka reologiczna żeli
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Charakterystyka reologiczna emulsji
|
Wykład: 8 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Nowa żywność, aspekty prawne
|
Wykład: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
|
Wykład: 8 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Algi i alginiany
|
Wykład: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | C |
Produkty innowacyjne
|
Wykład: 8 |
1 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
|
Fakultatywny | C |
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowa grupa | C | |
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy | |||||
Ocena i kontrola jakości wyników analitycznych
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Walidacja metod analitycznych
|
Wykład: 12 Ćwiczenia laboratoryjne: 12 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Fakultatywny | C |
Chemia wody
|
Wykład: 9 Ćwiczenia laboratoryjne: 8 |
2 |
Wykład:
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: Zaliczenie na ocenę |
Obowiązkowy | C |
Seminarium dyplomowe
|
Seminarium: 24 |
2 |
Seminarium:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego
|
Praca dyplomowa: 0 |
20 |
Praca dyplomowa:
Zaliczenie na ocenę
|
Obowiązkowy | C |
Sum | 105 | 30 |