projektowanie żywności niskoprzetworzonej
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Języki obce do wyboru
|
Lektorat:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
G | JO |
Technologie informacyjne
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | A |
Ekonomia
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Wychowanie fizyczne
|
Ćwiczenia audytoryjne:
30 |
- |
Zaliczenie na ocenę |
O | A |
Chemia
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Mikrobiologia
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Podstawy projektowania opakowań
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 Ćwiczenia projektowe: 5 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Podstawy produkcji zwierzęcej
|
Wykład:
10 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Postęp biologiczny w produkcji roślinnej
|
Wykład:
20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Żywienie człowieka z elementami bromatologii
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Przedmioty do wyboru M2
|
Wykład:
24 Ćwiczenia audytoryjne: 6 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Suma | 400 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Języki obce do wyboru
|
Lektorat:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
G | JO |
Wychowanie fizyczne
|
Ćwiczenia audytoryjne:
30 |
- |
Zaliczenie na ocenę |
O | A |
Podstawy rozwoju zrównoważonego
|
Wykład:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Biochemia
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 45 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Botanika
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 26 Ćwiczenia terenowe: 4 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę Zaliczenie |
O | B |
Propedeutyka produkcji roślinnej
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Postęp hodowlany w produkcji zwierzęcej
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Podstawowe procesy w produkcji żywności
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Przedmioty do wyboru M6
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 27 Ćwiczenia terenowe: 8 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę Zaliczenie |
G | D |
Suma | 400 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Języki obce do wyboru
|
Lektorat:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
G | JO |
Towaroznawstwo produktów pochodzenia zwierzęcego
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Pozyskiwanie i właściwości roślin strączkowych i oleistych
|
Wykład:
20 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Nowoczesne metody produkcji warzyw i owoców
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 39 Ćwiczenia terenowe: 6 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę Zaliczenie |
O | C |
Znakowanie żywności i certyfikacja
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Przedmioty do wyboru M14
|
Wykład:
20 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M16
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M19
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Suma | 370 | 30 |
praktyka zawodowa w sem. IV. W wymiarze 4 tygodnie / 4 pkt ECTS
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Języki obce do wyboru
|
Lektorat:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
G | JO |
Pozyskiwanie i właściwości surowców skrobiowych i słodzących
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Pozyskiwanie i właściwości ziół
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Prawne uwarunkowania żywności i produktów z pogranicza
|
Wykład:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Metody oceny jakości surowców spożywczych
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Praktyka zawodowa
|
Praktyka zawodowa:
0 |
4 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Przedmioty do wyboru M3
|
Wykład:
10 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
1 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M9
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M17
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Suma | 320 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Wzornictwo w opakowalnictwie żywności
|
Wykład:
20 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 Ćwiczenia projektowe: 10 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Zero waste w produkcji roślinnej
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 Ćwiczenia projektowe: 5 |
3 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Krótkie łańcuchy dostaw żywności
|
Wykład:
15 Ćwiczenia audytoryjne: 10 Ćwiczenia projektowe: 5 |
3 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Techniki molekularne w badaniach żywności
|
Wykład:
25 Ćwiczenia laboratoryjne: 25 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Entomofagia
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Przedmioty do wyboru M10
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 9 Ćwiczenia projektowe: 6 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M15
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M18
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Suma | 355 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Przedmioty humanistyczno-społeczne do wyboru
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
G | HS |
Żywność genetycznie modyfikowana
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Przedmioty do wyboru M1
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M4
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M8
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M11
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M12
|
Wykład:
20 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Seminarium dyplomowe
|
Seminarium:
30 |
3 |
Zaliczenie na ocenę |
O | D |
Suma | 350 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Przedmioty humanistyczno-społeczne do wyboru
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
G | HS |
Ochrona własności intelektualnej
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Podstawy przedsiębiorczości
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Komunikacja interpersonalna i negocjacje w biznesie
|
Wykład:
20 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego
|
Praca dyplomowa:
0 |
15 |
Zaliczenie |
O | C |
Przedmioty do wyboru M5
|
Wykład:
10 Ćwiczenia laboratoryjne: 10 |
1 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M7
|
Wykład:
15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 Ćwiczenia projektowe: 10 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Przedmioty do wyboru M13
|
Wykład:
20 Ćwiczenia audytoryjne: 10 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
G | D |
Seminarium dyplomowe
|
Seminarium:
30 |
3 |
Zaliczenie na ocenę |
O | D |
Suma | 205 | 30 |