A A A
pl | en
2023/24 studia stacjonarne pierwszego stopnia (inż.) Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt

inspekcja weterynaryjna

Zasady wyboru: Należy wybrać jeden przedmiot
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Język obcy
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Wychowanie fizyczne
Ćwiczenia audytoryjne: 30
- Zaliczenie na ocenę
O A
Ochrona własności intelektualnej
Wykład: 10
1 Zaliczenie na ocenę
O HS
Ergonomia i bezpieczeństwo pracy
Wykład: 10
1 Zaliczenie na ocenę
O HS
Przedmiot do wyboru A_5
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G HS
Przedmiot do wyboru A_6
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G HS
Przedmiot do wyboru A_7
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
G HS
Chemia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
6 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Zoologia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
6 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Przedmiot do wyboru C_1
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_2
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Bezpieczne postępowanie ze zwierzętami
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C

Zasady wyboru: Należy wybrać jeden przedmiot
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Język obcy
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Wychowanie fizyczne
Ćwiczenia audytoryjne: 30
- Zaliczenie na ocenę
O A
Statystyka matematyczna
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
O A
Biochemia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Anatomia zwierząt
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Mikrobiologia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Przedmiot do wyboru B_7
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G B
Przedmiot do wyboru C_5
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Podstawy produkcji roślinnej
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C

Zasady wyboru: Należy wybrać jeden przedmiot
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Język obcy
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Podstawy genetyki
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Fizjologia zwierząt
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 45
7 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Paszoznawstwo
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Dobrostan zwierząt
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
4 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Towaroznawstwo surowców i produktów pochodzenia roślinnego
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Prawo w inspekcji weterynaryjnej
Wykład: 30
3 Egzamin
O C
Przedmiot do wyboru C_11
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C

Zasady wyboru: Należy wybrać jeden przedmiot
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Język obcy
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Zasady pracy w zawodzie
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O A
Przedmiot do wyboru A_9
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
G A
Podstawy żywienia zwierząt
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Prawne aspekty środków żywienia zwierząt
Wykład: 20
2 Zaliczenie na ocenę
O C
Prawo sanitarno-żywnościowe
Wykład: 30
3 Zaliczenie na ocenę
O C
Bioasekuracja w produkcji zwierzęcej
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Choroby zwalczane z urzędu
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmiot do wyboru C_17
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_18
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_19
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C

Zasady wyboru: Należy wybrać jeden przedmiot
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Przedmiot do wyboru C_4
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_20
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_21
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
4 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Prawo administracyjne w instytucjach nadzorujących
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Profilaktyka i standary w utrzymaniu drobiu
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Profilaktyka i standardy utrzymania świń
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Profilaktyka i standardy utrzymania bydła
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Profilaktyka i standardy utrzymania zwierząt towarzyszących
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Transport zwierząt
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmiot do wyboru C_28
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_29
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C

Praktyka zawodowa 4 tygodnie” – czas praktyki albo 4 tygodnie albo 160 godzin

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Praktyka zawodowa C_30
Praktyka zawodowa: 0
6 Zaliczenie na ocenę
G C
Profilaktyka i standardy utrzymania małych przeżuwaczy
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmiot do wyboru C_32
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
G C
Profilaktyka i standardy utrzymania zwierząt futerkowych
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Profilaktyka i standardy utrzymania koni
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Towaroznawstwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Przyżyciowe metody oceny zwierząt
Ćwiczenia audytoryjne: 20
2 Zaliczenie na ocenę
O C
Ubój i higiena zwierząt rzeźnych
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmiot do wyboru C_38
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C

Zasady wyboru: Należy wybrać jeden przedmiot
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Przedmiot do wyboru C_39
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 20
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Dokumentacja w produkcji zwierzęcej
Ćwiczenia audytoryjne: 20
2 Zaliczenie na ocenę
O C
Urzędowa kontrola artykulów rolno-spożywczych
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 20
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Systemy zarządzania jakością
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 20
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Techniki prezentacji i popularyzacja nauki
Seminarium: 20
2 Zaliczenie na ocenę
O C
Przechowalnictwo i logistyka żywności
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 20
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmiot do wyboru C_45
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 10
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_46
Wykład: 20
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmiot do wyboru C_47
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Repetytorium dyplomowe
Ćwiczenia audytoryjne: 20
2 Zaliczenie na ocenę
O C
Przygotowanie do egzaminu dyplomowego
Egzamin dyplomowy: 0
5 Zaliczenie
G C