A A A
pl | en
2023/24 studia stacjonarne pierwszego stopnia (inż.) Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt

zootechnika

Język obcy do wyboru: 1. Język angielski, 2. Język niemiecki, 3. Język rosyjski
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Języki obce do wyboru
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Wychowanie fizyczne
Ćwiczenia audytoryjne: 30
- Zaliczenie na ocenę
O A
Ochrona własności intelektualnej
Wykład: 10
1 Zaliczenie na ocenę
O HS
Ergonomia i bezpieczeństwo pracy
Wykład: 10
1 Zaliczenie na ocenę
O HS
Przedmioty do wyboru A_5
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G HS
Przedmioty do wyboru A_6
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G HS
Przedmioty do wyboru A_7
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
G HS
Chemia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
6 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Zoologia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
6 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Przedmioty do wyboru C_15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_16
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Bezpieczne postępowanie ze zwierzętami
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C

Język obcy do wyboru: 1. Język angielski, 2. Język niemiecki, 3. Język rosyjski
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Języki obce do wyboru
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Wychowanie fizyczne
Ćwiczenia audytoryjne: 30
- Zaliczenie na ocenę
O A
Statystyka matematyczna
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
O A
Biochemia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Anatomia zwierząt
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Mikrobiologia
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Przedmioty do wyboru B_8
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G B
Przedmiot do wyboru C_18
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Podstawy produkcji roślinnej
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C

Język obcy do wyboru: 1. Język angielski, 2. Język niemiecki, 3. Język rosyjski
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Języki obce do wyboru
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Fizjologia zwierząt
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 45
7 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Podstawy genetyki
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O B
Dobrostan zwierząt
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 15
4 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Paszoznawstwo
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 30
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Chów i hodowla owadów użytkowych
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Towaroznawstwo surowców i produktów pochodzenia roślinnego
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmioty do wyboru C_19
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Prawo paszowe
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
O C

Język obcy do wyboru: 1. Język angielski, 2. Język niemiecki, 3. Język rosyjski
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Języki obce do wyboru
Lektorat: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G JO
Przedmioty do wyboru A_9
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
G A
Żywienie zwierząt
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 20
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Rozród zwierząt
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 45
6 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Metody hodowlane
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Zoohigiena
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmioty do wyboru C_23
Wykład: 30
2 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_24
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_25
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_26
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Chów i hodowla bydła
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 60
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Chów i hodowla drobiu
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 40
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Chów i hodowla koni
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Chów i hodowla małych przeżuwaczy
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Transport zwierząt
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmioty do wyboru C_27
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_28
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_29
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_30
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_31
Wykład: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Ubój zwierząt rzeźnych
Wykład: 15
1 Zaliczenie na ocenę
O C

Studentów obowiązuje zaliczenie praktyki zawodowej (6 tyg.) - 8 pkt. ECTS wliczone do semestru VI
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Chów i hodowla świń
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 60
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
O C
Towaroznawstwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 30
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
5 Egzamin
Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmioty do wyboru C_32
Wykład: 30
Ćwiczenia audytoryjne: 30
4 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Podstawy żywienia psów i kotów
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Higiena zwierząt rzeźnych
Wykład: 15
Ćwiczenia audytoryjne: 15
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Statystyka w doświadczalnictwie
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
O C
Praktyka zawodowa
Praktyka zawodowa: 0
8 Zaliczenie na ocenę
O C

Studentów obowiązuje przygotowanie i obrona pracy dyplomowej oraz egzamin dyplomowy - 15 pkt. ECTS wliczone do semestru VII
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji
Przedmioty do wyboru C_37
Wykład: 20
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_38
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 20
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G HS
Dokumentacja w zootechnice
Wykład: 20
1 Zaliczenie na ocenę
O C
Przedmioty do wyboru C_40
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 20
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_41
Wykład: 10
Ćwiczenia audytoryjne: 20
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_42
Wykład: 20
1 Zaliczenie na ocenę
G C
Przedmioty do wyboru C_43
Wykład: 20
Ćwiczenia audytoryjne: 10
2 Zaliczenie na ocenę
Zaliczenie na ocenę
G C
Pierwsza pomoc przedweterynaryjna u zwierząt
Ćwiczenia audytoryjne: 20
1 Zaliczenie na ocenę
O C
Seminarium dyplomowe
Seminarium: 30
2 Zaliczenie na ocenę
O C
Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego
Praca dyplomowa: 0
15 Zaliczenie
O C