technologia żywności i żywienie człowieka
Język obcy do wyboru spośród: j. angielskiego,j. niemieckiego, j. rosyjskiego.
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Język obcy
|
Lektorat:
60 |
4 |
Zaliczenie na ocenę |
G | JO |
Sztuka studiowania
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Ergonomia, bezpieczeństwo i higienia pracy
|
Wykład:
15 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Wychowanie fizyczne
|
Ćwiczenia audytoryjne:
30 |
- |
Zaliczenie na ocenę |
O | A |
Informacja naukowo-techniczna
|
Wykład:
5 Ćwiczenia audytoryjne: 5 |
1 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | A |
Matematyka
|
Wykład:
30 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Fizyka
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
6 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Podstawy chemii ogólnej i nieorganicznej
|
Wykład:
30 Ćwiczenia audytoryjne: 15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
8 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Rysunek techniczny
|
Ćwiczenia projektowe:
30 |
3 |
Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Suma | 355 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot humanistyczno-społeczno-prawny
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
G | HS |
Język obcy
|
Lektorat:
60 |
4 |
Zaliczenie na ocenę |
G | JO |
Wychowanie fizyczne
|
Ćwiczenia audytoryjne:
30 |
- |
Zaliczenie na ocenę |
O | A |
Ochrona własności intelektualnej
|
Wykład:
10 Ćwiczenia projektowe: 10 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Komunikacja społczena i praca zespołowa
|
Ćwiczenia projektowe:
15 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Ekologiczne i etyczne problemy ochrony środowiska
|
Wykład:
15 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Podstawy przedsiębiorczości
|
Wykład:
15 Ćwiczenia audytoryjne: 15 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | HS |
Informatyka inżynierska
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
30 |
3 |
Zaliczenie na ocenę |
O | A |
Statystyka
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Ćwiczenia rachunkowe z chemii
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Chemia organiczna- podstawy
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
6 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Dobre praktyki laboratoryjne (GLP)
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Suma | 350 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Ochrona środowiska w przemyśle spożywczym
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
G | E |
Chemia fizyczna
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Biochemia
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | B |
Chemia żywności
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Ogólna technologia żywności
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Surowce roślinne w produkcji żywności
|
Wykład:
15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Surowce zwierzęce w produkcji żywności
|
Wykład:
15 Ćwiczenia audytoryjne: 30 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Metody analizy żywności
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Suma | 420 | 30 |
Studentów obowiązuje zaliczenie na ocenę w toku studiów 6. miesięcznej praktyki zawodowej łącznie za 24 ECTS: w sem. IV 4 tygodnie za 3 ECTS
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Polimery w przemyśle spożywczym
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
G | E |
Język obcy specjalistyczny w technologii żywności
|
Ćwiczenia audytoryjne:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Mikrobiologia żywności
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Technologie produktów zwierzęcych
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
5 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Technologie produktów roślinnych
|
Wykład:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Praktyczne podstawy sztuki kulinarnej
|
Ćwiczenia laboratoryjne:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Prawo żywnościowe
|
Ćwiczenia projektowe:
15 |
1 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Żywienie człowieka
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Dodatki funkcjonalne do żywności
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Inżynieria procesowa
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
4 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Praktyka zawodowa
|
Praktyka zawodowa:
0 |
3 |
Zaliczenie na ocenę |
OF | C |
Suma | 390 | 30 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Higiena i toksykologia żywności
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Technologie produktów zwierzęcych
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Technologie produktów roślinnych
|
Wykład:
30 Ćwiczenia laboratoryjne: 30 |
3 |
Egzamin Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Ocena sensoryczna żywności
|
Wykład:
15 Ćwiczenia laboratoryjne: 15 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Maszynoznawstwo przetwórstwa spożywczego
|
Wykład:
15 Ćwiczenia projektowe: 30 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Technologie fermentacyjne
|
Wykład:
10 Ćwiczenia laboratoryjne: 20 |
2 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Suma | 240 | 15 |
Specjalność: inżynieria żywności
|
Specjalność: żywienie człowieka z elementami dietetyki
|
Studentów obowiązuje zaliczenie na ocenę w toku studiów 6. miesięcznej praktyki zawodowej łącznie za 24 ECTS: w sem. VI 16 tyg. za 17 ECTS
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Opracowanie nowych produktów żywnościowych
|
Wykład:
15 Ćwiczenia projektowe: 15 |
3 |
Zaliczenie na ocenę Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Praktyka zawodowa
|
Praktyka zawodowa:
0 |
17 |
Zaliczenie na ocenę |
OF | C |
Suma | 30 | 20 |
Specjalność: inżynieria żywności
|
Specjalność: żywienie człowieka z elementami dietetyki
|
Studentów obowiązuje zaliczenie na ocenę w toku studiów 6. miesięcznej praktyki zawodowej łącznie za 24 ECTS: w VII sem. 4 tyg. za 4 ECTS. Studentów obowiązuje przedstawienie i obrona pracy inżynierskiej na egzaminie dyplomowym. Praca powinna zawierać część doświadczalną
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | ||
---|---|---|---|---|---|
Profilaktyka i edukacja żywieniowa
|
Ćwiczenia projektowe:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Seminarium dyplomowe
|
Seminarium:
30 |
2 |
Zaliczenie na ocenę |
O | C |
Praktyka zawodowa
|
Praktyka zawodowa:
0 |
4 |
Zaliczenie na ocenę |
OF | C |
Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego
|
Praca dyplomowa:
40 |
15 |
Zaliczenie |
OF | C |
Suma | 100 | 23 |
Specjalność: inżynieria żywności
|
Specjalność: żywienie człowieka z elementami dietetyki
|