Kierunek technologia i chemia żywności
2024/25, drugiego stopnia (mgr), studia stacjonarne
Lista przedmiotów
Przedmiot
Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Obligatoryjność Blok
Zarządzanie procesem produkcji
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty podstawowe
Wykład: 15
Seminarium: 15
2
Egzamin
Obowiązkowy
B
Food Chemistry and Technology (Chemia i technologia żywności)
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Języki obce
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
JO
Food Chemistry and Technology (Chemia i technologia żywności) - grupa przedmiotów realizowana w języku angielskim. Studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Chemistry of bioactive natural compounds (Właściwości chemiczne naturalnych związków bioaktywnych)
Dane przedmiotu
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Języki obce
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
JO
Recovering of bioactive compounds from agriculture waste (Odzyskiwanie związków bioaktywnych z odpadów przemysłu rolno-spożywczego)
Dane przedmiotu
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Języki obce
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
JO
Podstawy projektowania uniwersalnego
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty podstawowe
Wykład: 10
Ćwiczenia projektowe: 10
2
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
B
Chemia bioorganiczna
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 3
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty podstawowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
B
Wybrane zagadnienia chemii żywności
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Białka aktywne
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Związki antyżywieniowe
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Projektowanie nowych produktów i procesów produkcji w technologii żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: 45 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 4
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia projektowe: 45
4
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Modyfikatory produktów spożywczych
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Nowoczesne materiały i opakowania polimerowe do żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 30 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 3
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 30
3
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Nowoczesne procesy technologiczne 1
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 3
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 20
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
Egzamin
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Sterowanie on-line procesami technologicznymi
Dane przedmiotu
Wykład: 20 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 20 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 3
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 20
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
3
Egzamin
Fakultatywny
C
Automatyczne systemy analizy żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 20 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 20 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 3
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 20
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
3
Egzamin
Fakultatywny
C
Zapewnienie jakości badań
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Ocena i kontrola jakości wyników analitycznych
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Walidacja metod analitycznych
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Żywienie człowieka i dietetyka
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Seminarium: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Dietoterapia i dietoprofilaktyka chorób żywieniowo-zależnych
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Ocena stanu odżywienia i planowanie diety
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Nowoczesne metody instrumentalne w analizie żywności
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
Egzamin
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Zastosowanie spektrometrii mas
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Egzamin
Fakultatywny
C
Chromatograficzne metody analizy
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Egzamin
Fakultatywny
C
Kontrola i analiza w łańcuchu produkcyjnym
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Lista przedmiotów
Przedmiot
Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Obligatoryjność Blok
Zarządzanie zasobami ludzkimi
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Seminarium: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
HS
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Procesy personalne w organizacji
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
HS
Systemy motywacyjne i pomiar satysfakcji pracowników
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
HS
E-commerce i wykorzystanie social mediów
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Ćwiczenia projektowe: 20
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
HS
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
E-commerce
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: 20 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Ćwiczenia projektowe: 20
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
HS
Social media w e-commerce
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: 20 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Ćwiczenia projektowe: 20
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
HS
Metodologia badań naukowych
Dane przedmiotu
Wykład: 5 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty podstawowe
Wykład: 5
Ćwiczenia projektowe: 10
1
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
B
Prawo autorskie i ochrona patentowa w nowych technologiach
Dane przedmiotu
Wykład: 20 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 20
1
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
HS
Wybrane zagadnienia chemii żywności
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Składniki bionieorganiczne
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Barwniki naturalne i sztuczne
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Projektowanie nowych produktów i procesów produkcji w technologii żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 45 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 4
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 45
4
Egzamin
Obowiązkowy
C
Wybrane zagadnienia chemii materiałów
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
Egzamin
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Technologie wytwarzania i recyklingu opakowań polimerowych
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Egzamin
Fakultatywny
C
Metody badań surowców na opakowania i opakowań polimerowych do żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Egzamin
Fakultatywny
C
Zabezpieczenia antykorozyjne maszyn i urządzeń
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Egzamin
Fakultatywny
C
Wybrane zagadanienia chemii toksykologicznej
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Toksyczność substancji uzależniających
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
1
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Chemia i technologia kofeiny
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
1
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Nowoczesne metody instrumentalne w analizie żywności
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
Egzamin
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Zastosowanie spektroskopii NMR
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Egzamin
Fakultatywny
C
Spektroskopowe i termiczne metody analizy żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
2
Egzamin
Fakultatywny
C
Nowa żywność, aspekty prawne
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
1
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Nowoczesne procesy technologiczne 2
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Kontrola procesowa w technologii żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Kontrola procesowa w biotechnologii
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Wybrane aspekty ochrony środowiska
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Regulacje prawne w gospodarce bioodpadami
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Analiza odpadów przemysłowych i komunalnych
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Oznaczanie zanieczyszczeń w próbkach środowiskowych i żywności
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Maszyny i urządzenia specjalistyczne
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia projektowe: 30 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 3
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Ćwiczenia projektowe: 30
3
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Współczesne wyzwania w zakresie wyżywienia
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Seminarium: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Polityka wyżywienia
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Innowacje i trendy w żywieniu
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Chemia wody
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Lista przedmiotów
Przedmiot
Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Obligatoryjność Blok
Instrumentalne metody badania właściwości sensorycznych produktów
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Modyfikacje skrobi
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne: 20 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 20
2
Egzamin
Obowiązkowy
C
Przygotowanie i złożenie pracy dyplomowej oraz przygotowanie do egzaminu dyplomowego
Dane przedmiotu
Praca dyplomowa: 50 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 20
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Praca dyplomowa: 50
20
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Seminarium dyplomowe
Dane przedmiotu
Seminarium: 30 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowy
Blok: Przedmioty kierunkowe
Seminarium: 30
2
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowy
C
Społeczne aspekty żywienia
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Seminarium: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
HS
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Antropologia jedzenia
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
HS
Psychologia odżywiania
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Seminarium: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 2
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty humanistyczne i społeczne
Wykład: 10
Seminarium: 15
2
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
HS
Wybrane zagadnienia reologii
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Charakterystyka reologiczna emulsji
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
1
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Charakterystyka reologiczna żeli
Dane przedmiotu
Wykład: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia laboratoryjne: 10 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 10
Ćwiczenia laboratoryjne: 10
1
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Żywność przyszłości
Dane przedmiotu
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Obowiązkowa grupa
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
Zaliczenie na ocenę
Obowiązkowa grupa
C
studenci wybierają jeden przedmiot z grupy
Algi i alginiany
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
1
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C
Produkty innowacyjne
Dane przedmiotu
Wykład: 15 godz.
Forma weryfikacji: Zaliczenie na ocenę
Punkty ECTS: 1
Obligatoryjność: Fakultatywny
Blok: Przedmioty kierunkowe
Wykład: 15
1
Zaliczenie na ocenę
Fakultatywny
C